Meteen naar de inhoud

Geslaagde fietstocht voor jong en oud vanaf het Kulturhus in Elspeet

  • door

Gezien het succes van vorig jaar werd ook dit jaar in de meimaand fietsmaand weer een fietstocht georganiseerd door het Kulturhus. Op zaterdag 6 mei om 10.30 uur gaf wethouder Mark van de Bunte uit Nunspeet het startsein voor de fietstocht.

Men kon kiezen uit een fietstocht van 5, 10, 25 of 40 kilometer voor de gewone en/of elektrische fiets. Deze fietstochten kregen we van Hazeleger Fietsen. De mountainbiketocht hadden een aantal vrijwilligers uitgezet. Deze tocht was zo’n 25 kilometer. In totaal reden er ruim 50 volwassen en zo’n 15 kinderen mee.

Voordat men vertrok kreeg iedereen koffie/thee met wat lekkers. Voor onderweg kreeg iedereen een lunchpakketje mee.

Na afloop was er voor iedereen een lekkere smoothie. Ook was er een Smoothiefiets aanwezig waarmee je zelf een smoothie kon maken. Deze fiets hadden we in bruikleen van Nunspeet Beweegt. En net als vorig jaar heeft de wethouder zijn eigen smoothie gemaakt!

Voor de kinderen was er een springkussen aanwezig en er was een kinderparcours uitgezet. Ook de buurtkinderen wisten ons te vinden en hebben lekker kunnen spelen.

Tussendoor was er ook nog een warme maaltijd waar zo’n 25 mensen zich voor hadden opgegeven. Dit wordt namelijk elke eerste zaterdag van de maand georganiseerd voor jong en oud. Voor € 7,50 kan je dan genieten van een heerlijke warme maaltijd.

Al met al was het een gezellige en drukke dag in en rondom het Kulturhus Elspeet. Het weer was goed, de mensen waren enthousiast en de fietstochten waren mooi. En het warme eten was weer erg lekker,

Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Volg ons dan op Facebook en Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de activiteiten die we organiseren. Of kijk op onze website www.kulturhuselspeet.nl

Met dank aan Regiobank voor de wielerboog, Hazeleger Fietsen voor de fietstochten en Nunspeet Beweegt voor de Smoothiefiets.